Потпрен на својата сенка

/, Блесок бр. 60/Потпрен на својата сенка

Потпрен на својата сенка

* * * (Ене го долу, меѓу два брега)
Проповедникот
О, Кавафис
Tohu va bohu 2
Две тишини
* * * (Уште малку и ќе си се вратам дома)
Ништо и – никого
Секој саме
Кога си далеку
* * * (Во пределот меѓу два збора)
Си легна со зборот

Ене го долу, меѓу два брега,
во тишината меѓу два збора,
топло семе на својот јазик,
потпрен на својата сенка чека ништо и – никого

2018-08-21T17:21:10+00:00 јули 3rd, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 60|