Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

Најнапред лавовите, слоновите,
мајмуните и другите дивини
треба да се смират со благи средства.

Шапката на маѓионичарот внимателно
да се исполни со бели гулаби
шарени шамии и други сродни ветувања.

Добро да се проверат синџирите
оптегнатите јажиња, цврстината
на мрежата, бравите на големиот кафез.

Но најмногу од сè внимание бара
ритуалното шминкање на кловнот,
на кого се потпира секоја претстава.

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|