Пластење на жолтилото

/, Блесок бр. 33/Пластење на жолтилото

Пластење на жолтилото

Што ми рече ти
Графика на стаклото од прозорецот
Срндакот во сон
Пластење на жолтилото
Твоите очи

Превод од албански: Џабир Ахмети

ти ми зборуваш за невидливиот свет
за духовите што се движат по покриви
за скриените убавини
за нештата што немаат име
што не ги собира дури ни бескрајот на јазикот
јас ти велам
да го запалам ли светлото

АвторЛиндита Ахмети
2018-08-21T17:21:41+00:00 август 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 33|