Планетата на роботите

/, Блесок бр. 90/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите

правен да биде близу
поради гужвата
погрешно споените жици
повремено стварно е близу
инаку негде длабоко во себе
далеку вон себе
пее игра се смее
плаче урла
вришти

АвторМилан Добричиќ
2018-08-21T17:20:49+00:00 јуни 30th, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 90|