Планетата на роботите

/, Блесок бр. 90/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите

правен да ја наѕре иднината
со раце и нозе бескорисни
со главата искривена во транс
со зината лигава уста
со зарипнати гласни жици
поради гужвата
лута
несфатен

АвторМилан Добричиќ
2018-08-21T17:20:49+00:00 јуни 30th, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 90|