Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


КАКО АНГЕЛ

 

како ангел

како пеперутка

да полетам кон светлината

и да заборавам

 

босите мои стапала

ја чувствуваат студената прозорска рамка

над мене е небото

 

доволно е само да ги подигнам рацете

да ги раширам крилјата

и да запловам заедно со ветрот

 

иако од другата страна

е исто така само темнина?

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|