Песната и пеперугата

/, Поезија/Песната и пеперугата

Песната и пеперугата

Песната и пеперугата (метаморфоза)
Блиска е ноќта во која ќе отпочинам
Мермер (столб)
Симнување од крстот (фреска)
Влегување во Ерусалим (фреска)
Одиме за рака фатени
Облаци
Килим

Одиме
за рака фатени:
Ангелот и планината
Славејот и тишината
Душата и темнината

Одиме за рака фатени.

Одиме
за срце фатени:
Ѕверката и планината
Кобецот и тишината
Црвот и темнината

Одиме
За срце фатени.

АвторМихаил Ренџов
2018-08-21T17:22:17+00:00 март 1st, 1998|Categories: Блесок бр. 01, Поезија|