Пат до гробиштата

/, Блесок бр. 64/Пат до гробиштата

Пат до гробиштата

Меѓу лозјата
Сончев октомври
Кога почина
Птица на небо
Мртва, ти пееш
Спијам сам. А ти
Давеница си
Ветрот те гали
Порано садев
Гуштер на твојот

Од „Оживува мртвата гранка“, Блесок, 2009.
Превод: Игор Исаковски

Меѓу лозјата
пат до гробиштата. Пат
нема за назад.

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Поезија, Блесок бр. 64|