Од светлината

/, Блесок бр. 47/Од светлината

Од светлината

Ги оставаш зборовите
Светла нежност
Сон ми го замрсил јавето
Се затрчав
Сонувам исчезнувам
Зборот ни е заслужена судба
Чинови и магии
Запомни

на Г.

Чинови и магии
Не ти се нужни
Со магичност да ме опчиниш
Со волшебен збор да ме потчиниш
Од мене прав од чувства да сочиниш
Па и в мир да починиш
И со тишина да го зачиниш
Она во тебе ке почне да дејани
А тоа најповеќе ти чини
Не знам збор што чини
Песна да ти начини.

АвторЕлизабета Дракуловска
2018-08-21T17:21:26+00:00 април 16th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 47|