Од светлината

/, Блесок бр. 47/Од светлината

Од светлината

Ги оставаш зборовите
Светла нежност
Сон ми го замрсил јавето
Се затрчав
Сонувам исчезнувам
Зборот ни е заслужена судба
Чинови и магии
Запомни

Зборот ни е заслужена судба
Убава судбина
Судбина на немоќта
Зборот не се шепоти
Ниту се извикува
Единствен круг што го собира е
Срцето

Со Исус на крстот зборот гореше
А огнот го собираме во срца и денес
За да нè изгори и нас
Со зборот се топиме во Вечноста
А без зборот умираме во Ништото

АвторЕлизабета Дракуловска
2018-08-21T17:21:26+00:00 април 16th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 47|