Од светлината

/, Блесок бр. 47/Од светлината

Од светлината

Ги оставаш зборовите
Светла нежност
Сон ми го замрсил јавето
Се затрчав
Сонувам исчезнувам
Зборот ни е заслужена судба
Чинови и магии
Запомни

на Ј.

Ги оставаш зборовите
да си се мешколат
во твоите дланки
ги допираш со срцето
додека пливкаат низ твоите води
и не знае никој што ги добива
дали се ноти или бои
очи или усни или
пораснати дождовни капки
од сончева љубов
и кој ужива повеќе
во древната детска игра
тие или ти

АвторЕлизабета Дракуловска
2018-08-21T17:21:26+00:00 април 16th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 47|