Од „Додека живеам“

/, Блесок бр. 57/Од „Додека живеам“

Од „Додека живеам“

I
II
III
V
VI
VII
VIII

Од англискиот превод на Анселм Холо, превел Игор Исаковски

Немаше потреба за смрт,
морав да останам овде,
и премногу да запомнам,

сети се на снежната патека
светкавите билки и калта,
гледај црвената трага

врз полот минува во сјај
и остава порака
на телефонската секретарка.

АвторЈирки Киискинен
2018-08-21T17:21:14+00:00 декември 15th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 57|