Ноќва снегот мириса на тебе

/, Блесок бр. 69/Ноќва снегот мириса на тебе

Ноќва снегот мириса на тебе

Мала песна
Снежната белина
Надвор снежи
Наутро
Околу тебе
Те сакам, напишав
Ден и ноќ снежи
Секаде околу
Пак сме дечиња
Пишувам со прст
Најубавите песни

превод: Игор Исаковски

Мала песна во
мене која расне и
ме надраснува.

2018-08-21T17:21:03+00:00 декември 21st, 2009|Categories: Поезија, Блесок бр. 69|