Нови песни

Нови песни

Толку се зближив со својата осама
Има едно дете
Цел живот, откако знам за себе
Од каде сега оваа шуплина
Слана ми ги попари мислите

Слана ми ги попари мислите
тие цивкаат како глувци
и брзо-брзо се пикаат
во своите дупки низ свеста
(нема зборови, ова е слика)
јас сум див мачор
ноќе ги ловам своите мисли
што се кријат по ќошињата
на дневните грижи

2018-08-21T17:21:21+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 52|