Нови песни

Нови песни

Толку се зближив со својата осама
Има едно дете
Цел живот, откако знам за себе
Од каде сега оваа шуплина
Слана ми ги попари мислите

Толку се зближив со својата осама
што престанав да ја одбегнувам
и ми стана мила, како жив човек
или немо животинче

Ми доаѓа некогаш дури и
да зборувам со неа
но тоа не го правам
зашто таа нема да одговори
не може да одговори
не смее да одговори
инаку не би била осама

2018-08-21T17:21:21+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 52|