Офелија, градинарка (избор песни)

/, Литература, Блесок бр. 149/Офелија, градинарка (избор песни)

Офелија, градинарка (избор песни)

ПОЕТЕСАТА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА
ПИШУВАМ НАМЕСТО СЕСТРА МИ
ДУШЕК
МОНОЛОГОТ НА ОФЕЛИЈА
НЕПРИГОТВЕН ГРЕВ
ЛЕТО ВО ГРЧ
ДОПИРИ
ТЕАТАР В КУЈНА
СЕМЕ
НОЗЕ
СВАДБА


МОНОЛОГОТ НА ОФЕЛИЈА

ми се љуби –

како кога ќе доближам само што узреана смоква кон усните

ми се води љубов –

како кога морето ноќе ќе го заплисне песокот

и ќе го повлече со себе во мрак

ми се плаче –

како кога непозната жена на улица ми кажа

дека сум најтажното лице што некогаш го видела

АвторНиколина Тодоровиќ
2023-03-17T05:09:47+00:00 март 12th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 149|