Нежност

Нежност

Нежност
Горд
Чистота
Уште само
За наивноста
Се навикнав
Од прошетката
Разденување
Сончоглед
Приквечерина

Разбрануван во октомвриската
сатенска мугра
се лизга покрај белиот
ѕид: толку неочекувано
и отсекаде се стемнува.

Го гледаш, како
се наведнува, силно
и медено смирен:
светлоста е широка,
мириса.

АвторВера Прокешова
2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|