Нежност

Нежност

Нежност
Горд
Чистота
Уште само
За наивноста
Се навикнав
Од прошетката
Разденување
Сончоглед
Приквечерина

Се навикнав на своите
сончеви шноли,
на долгите сосредоточени
танци,
на својата смеа брза
како дожд,
на пламенот, кога во мене незабележливо
поминува
на недовидените нешта
и на нивната слаткост,
на трчањето;
многу се навикнав
да бидам млада.

АвторВера Прокешова
2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|