Нежност

Нежност

Нежност
Горд
Чистота
Уште само
За наивноста
Се навикнав
Од прошетката
Разденување
Сончоглед
Приквечерина

Има толку нешта,
што би биле смешни,
кога за нив човек не би се срамел –
на пример расипаниот патент на фустанот,
нередот во станот,
првите очила,
но најмногу сопствениот
загрижено среќен лик,
како тогаш што се носеше
над неразбраното тело,
над жешкиот тротоар.

АвторВера Прокешова
2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|