Нежност

Нежност

Нежност
Горд
Чистота
Уште само
За наивноста
Се навикнав
Од прошетката
Разденување
Сончоглед
Приквечерина

1.

Човекот, кој уште во тебе
можеше да се види чист,
замислено во себе го носиш,
самата прозрачна
и тивка,
најмногу предадена
на огледалниот поглед.

2.

Таква бев:
како кога дете ќе наслика птица
и плаче,
зашто му фали боичката,
со која се црта
гласот.

АвторВера Прокешова
2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|