Небеска река

/, Блесок бр. 22/Небеска река

Небеска река

Небеска река
Ноќ
Оброк
Обнова
Песна за црниот брат
Внатрешен дијалог
Полноќна мисла

Полноќна мисло,
поразна мисло!
Како веда си
брза
и остра како гол нож
светкав
пред да се брцне.
Го стегам в рака
и замавнувам
во себе,
право в срце.

АвторБлаже Конески
2018-08-21T17:21:54+00:00 октомври 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 22|