Мојата Ева

Мојата Ева

Мојата Ева
Пред одар
Оживување
Присеќавање
Посета
Изрод
Двојства
Екстаза
Единствена жена

Него, еден на бога
го молиш за едно ребро

Него, еден на бога
го молиш за месечево сребро

Него, еден на бога
го молиш за исто легло

Него, еден на бога
го молиш за мала смена

ти, една на бога
да бидеш првата жена.

2018-08-21T17:22:14+00:00 август 1st, 1998|Categories: Поезија, Блесок бр. 04|