Минатата ноќ поет ми го спаси животот

/, Блесок бр. 70/Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Приказни од Шормал
Последниот Валцер
Тежината
Сезона на крв (4)
Вистинска приказна за мечокот (Стокхолм, 2001)
Минатата ноќ поет ми го спаси животот
Крилја од чад
Помеѓу деновите

Мечокот дојде
Од север
Барајќи женка.
Сите бевме сентиментални
гледајќи ТВ
читајќи весник
посакувајќи тој да успее
да најде љубов
Со недели тој бараше
Ние го следевме
Тој патуваше се до југ
Скоро го премина
мостот.
И тогаш, некаква неволја
со овца, тој мора да бил
застрелан. Јас плачев. Сонував
за него со недели.

АвторРаман Мундаир
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|