Минатата ноќ поет ми го спаси животот

/, Блесок бр. 70/Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Приказни од Шормал
Последниот Валцер
Тежината
Сезона на крв (4)
Вистинска приказна за мечокот (Стокхолм, 2001)
Минатата ноќ поет ми го спаси животот
Крилја од чад
Помеѓу деновите

Денес децата ги
напуштија своите клупи,
и поставуваа прашања

надвор, по улиците
нивните усти отворени,
нивните гласови силни

АвторРаман Мундаир
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|