Минатата ноќ поет ми го спаси животот

/, Блесок бр. 70/Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Минатата ноќ поет ми го спаси животот

Приказни од Шормал
Последниот Валцер
Тежината
Сезона на крв (4)
Вистинска приказна за мечокот (Стокхолм, 2001)
Минатата ноќ поет ми го спаси животот
Крилја од чад
Помеѓу деновите

Нашата не беше големата страст, како брановите при плима
на кои бев навикнат.

Нашето беше будење. Изгрејсонце
и зајдисонце.

Постојано одмотување,
како цвет; лале,

кое се поклонува,
покорено
од убавината,
обилна.

АвторРаман Мундаир
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|