Книга Битие

Книга Битие

Време
Смрт
Книга Битие -апокриф-
Во Шлегово куќа шимширова *
Lettre

сè ми е на дофат на сетилата
птиците препарирани во знаци
чекањето на ширата да стане вино

твоите очи заробени во ламбата
еве тука, над вампирските приказни
и сонот со музички скалила

тие нежни навики на собата
да ме следи во ноќните средби
да ги избира духовите по малите прсти

сè ми е тука, на дофат и поглед
мистерии, земји и векови што следат
сè, само јас сум далеку од нив, а од себеси

сеќавањата на животот ме делат

АвторЛидија Димковска
2018-08-21T17:22:06+00:00 јануари 1st, 2000|Categories: Поезија, Блесок бр. 12|