Книгата

Книгата

Предлог за национална медитација за почетници
Хаифа зиме
Одмазда
Јас и тие
Дните врват крај нас како шпиони
Зборови кон сликата
Книгата
Нашата крв е светско гориво
Закрпи
Складност

Избор и превод од англиски: Игор Исаковски

Не е шумата која скита
во матежот на нашите животи
ниту правот кој ни ги прекрива
умирачките
туку ние
ние
не е морето кое се дави
во нашите вени
не е светлината која тоне
во сите наши патишта
туку ние
ние
не е Местото кое ги слуша
нашите тишини
ниту сонот кој ни ги одредува
мислите
туку ние
ние
самите

од англискиот превод на Вивијан Идн

АвторАшер Рајх
2018-08-21T17:21:26+00:00 јуни 4th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 48|