Камен гулаб

Камен гулаб

Црешови цутови
Лулање на тремот
Зелени планини
Низ шумата
Назад од ѕвезди
Китот назад
Јадрото
Градите ѝ

Превод од англиски: Игор Исаковски

Црешови цутови:
Во посета на градот
Носам пиштол

АвторЏек Галмиц
2018-08-21T17:21:28+00:00 февруари 1st, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 46|