Кабаре

Кабаре

Кабаре
Истории
Бегалци
Во центарот на водата
Љубовна песна
Несреќа
Најстариот занает

Работам во фабрика што прави песни. Еден ден, на работа,
два огромни молива ми ја смачкаа десната дланка.

Од англискиот превод на Дејвид Мејсон и авторот

АвторЈоргос Кулијарас
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|