Кабаре

Кабаре

Кабаре
Истории
Бегалци
Во центарот на водата
Љубовна песна
Несреќа
Најстариот занает

Од задната страна
на фотографијата запишувам за да се потсетам
не каде и кога туку кој

Јас не сум на фотографијата

Не ни оставија ништо
да земеме со нас
само оваа фотографија

Ако ја свртиш ќе ме видиш

Ти ли си на фотографијата, ме прашуаат
не знам што да им кажам

Од англискиот превод на Дејвид Мејсон и авторот

АвторЈоргос Кулијарас
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|