Интимни подароци

/, Блесок бр. 20/Интимни подароци

Интимни подароци

Интимни подароци
Бели вдовици
Колекција од бесвеста
Небесен буквар
Имаме право да бидеме луди со дозвола на вселената

Син сон син сон
бел сон порабен со златни и црвени конци
сон со траги од птичји стапки
сон заборавен во машина за перење
и испран со алишта во друга боја
повторно син
сон за старите воини посрамени
во градовите од земјени куќички
каде нивното оружје (ко маѓепсано)
станува неупотребливо
жолт сон за лудакот
што цица од неидентификувана небесна дојка
од која истекува млечниот пат
еден сон блед ко мртовец
еден навистина мртов сон
и пак син сон со модра подлога
сон на една сликарка
полн со змејови бели и мазни
ко варени јајца
на крај еден страшен сон со мермерни птици
кои ни ја колваат косата
и ние неповратно ја губиме меморијата
уште еден мал безначаен
но син сон син сон син сон

АвторНаташа Бунтеска
2018-08-21T17:21:57+00:00 април 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 20|