Зошто ли дојде?

Зошто ли дојде?

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија


Рамената на доброволците
го носат човекот од соседниот кревет
кон градските гробишта.

Тоа е добро за тебе.
Смртта не може да го повтори своето дело
во иста соба.

АвторИман Мерсал
2022-08-31T20:00:47+00:00 август 29th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 145 - 146|