Зошто ли дојде?

/, Блесок бр. 87/Зошто ли дојде?

Зошто ли дојде?

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија

Требаше да станам лекарка
за да можам со сопствените очи
да го следам ЕКГ-то
и да потврдам дека грутката
е само обичен облак
што на соодветна температура
ќе се распрсне во обични солзи.
Но јас никому не сум му од корист,
а татко ми кој не може да заспие во сопствената постела
сега длабоко спие врз носилка
во една огромна сала.

АвторИман Мерсал
2018-08-21T17:20:51+00:00 декември 16th, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 87|