Златни ангели

/, Блесок бр. 91/Златни ангели

Златни ангели

Корабите на возможната љубов…
Колку лесно непознат се сака…
Лагите се провлекуваат…
Златни ангели…
Таа е толку затворена…
Часовник со кукавица
Си знам…

Златни ангели
кацнати по гранките,
светлината минува низ нив,
воздухот – прозрачен,
а немам кого да прегрнам.

АвторМарија Донева
2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 91|