Записи

Записи

1.
2.
3.
4.
5.
6.

секоја ноќ
ти и јас
се соблекуваме
и се фрламе во океанот на сонот
пливаме
нуркаме
но кога ни се заканува смрт со давење
секој од нас си го измислува
својот спасителен сон

АвторМуниам Алфакер
2018-08-21T17:21:39+00:00 септември 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 34|