Записи

Записи

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Превод од англиски: Македонка Божиновска

непознати морепловци
земјата забремени со мене
потоа
ме исфрли
со вресок

вресокот
е ехо
на страста

јас сум ѕвездата
што се изгуби.
земјата ме прибра
и
ме завитка во партали.

јас сум
трага
на водата.

јас
јас кој сум…
некакво тело
во панталони.

дури не знам
како сум настанал
или кој ме нарекол
„некаков“.

би сакал
страста, јас и светот
да сме од стакло.

светот:
половината е трагедија
другата половина комедија
што ја поткупува
болката со смеа.

АвторМуниам Алфакер
2018-08-21T17:21:39+00:00 септември 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 34|