Задолжителна среќа

/, Блесок бр. 48/Задолжителна среќа

Задолжителна среќа

задолжителна среќа
долги месеци
таму каде ветрот удира в гради
со јазикот протнат
кога си дрво
толку незабележлива

кога си дрво
а ветрот те напуштил
можно е вековно да останеш исправен

и ќе ти биде ли важно каде птиците пеат

кога си
дрво
кое ветрот го напуштил

АвторВолја Гапеева
2018-08-21T17:21:25+00:00 јуни 4th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 48|