Задолжителна среќа

/, Блесок бр. 48/Задолжителна среќа

Задолжителна среќа

задолжителна среќа
долги месеци
таму каде ветрот удира в гради
со јазикот протнат
кога си дрво
толку незабележлива

со јазикот протнат
низ иглените уши на твоите усни
врз мојот папок впишуваш
монограм

АвторВолја Гапеева
2018-08-21T17:21:25+00:00 јуни 4th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 48|