Езерата во Висконсин

/, Блесок бр. 93/Езерата во Висконсин

Езерата во Висконсин

Лари
Шевролет
Singer
Авиони
Нулта кота

И ние стоевме
на брегот од едно езеро
во државата Минесота
и си игравме на плажата –
жена ми, ќерка ми и јас.
Точно на секој час
требаше да излегуваме
од водата,
а на секои пет минути
над главите
ни прелетуваа авиони.
Се замислив.
Како ли е возможно
да се најдовме тука,
толку блиску
до гнездото
на овие чудовишта
и одозгора
уште да тераме плажа?

АвторИван Христов
2018-08-21T17:20:46+00:00 јануари 3rd, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 93|