Дрво полно пребран дожд

/, Блесок бр. 90/Дрво полно пребран дожд

Дрво полно пребран дожд

Св. Фрањо
БахГолдбергГулд1981
Врапче низ болничкиот прозорец
Лавови врз фасадата на катедралата
Sul Campo Del Mare
Прошетка низ Липица ноќе

да се замине рано
дури светлината е мека
и прашината прилепена за хоризонталите на собата
дури ѕидот дише преку устата на сенките
и го пие ладот на утрото
дури не се отвори широко
во прозорецот и не се полета
во белиот таван на денот

АвторВероника Динтињана
2018-08-21T17:20:49+00:00 јуни 30th, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 90|