Дрво полно пребран дожд

/, Блесок бр. 90/Дрво полно пребран дожд

Дрво полно пребран дожд

Св. Фрањо
БахГолдбергГулд1981
Врапче низ болничкиот прозорец
Лавови врз фасадата на катедралата
Sul Campo Del Mare
Прошетка низ Липица ноќе

Третокласниот мермер го разјадоа дождот,
студот и жештината: личат на
врвови на бранови, за миг
го преземаат обликот
и веќе се распрснуваат во пена.

Се смешкаат.
Можеби знаат дека се топат.

АвторВероника Динтињана
2018-08-21T17:20:49+00:00 јуни 30th, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 90|