Дојдов од друг свет

/, Блесок бр. 09/Дојдов од друг свет

Дојдов од друг свет

Магичен театар
Не можам
Кубење
Ќелија
Цртеж
Се облеков во бело
Дојдов од друг свет
Имав три години

Ѕвони
Поштарот е побрз од
звукот на ѕвончето
Обвиен во ангелска наметка
секој ден носи
по една страница
од Новиот Завет
Над листот
го креирам театарот
(нема ништо освен воздух)
а јас го играм воздухот
Влегувам во утробите
на гледачите
им ги предвидувам соновите
два часа однапред
99 насто од луѓето
си прилепуваат крилја
а штом ги отворат очите
посегаат по чаша вода
и лажиче шеќер.

АвторНикола Маџиров
2018-08-21T17:22:08+00:00 јуни 1st, 1999|Categories: Поезија, Блесок бр. 09|