Добова

Добова

Ivan the Factory
Езекиеловата кола
Краков, Казимирц
Шаламуновиот храм
Амброзија
Коцки
Добова
Замок
Косовел
Етно броенка

Да се работи на јазикот
исто е
како да се работи
на поле
доаѓа невреме
и доаѓаат град и мраз
и од сè
во јазикот
и во полето
остануваат само тие
патетични
смрзнати латици
диви цреши
кои безнадежно летаат
насекаде по читанките
за стражарите
и гробарите.

АвторДелимир Решицки
2018-08-21T17:21:05+00:00 јуни 25th, 2009|Categories: Поезија, Блесок бр. 66|