Дневник

Дневник

Дневник
Враќање од стража
Магла
Паскалова теорема
Забелешка (целиот мој живот)
Ров број 3
Горчина

Ниту еден научник не докажал
дека Бог не постои.
Но тие се согласни дека постои Вселена,
според тоа да им судиме според нивниот суд.

Ги гледаме небото, месечината и ѕвездите
и Земјата, како една од планетите,
галаксиите и огромните пространства,
но никаде не се гледа Вселената.
Вселената тие ја измислија
заради лажното чувство на целина.

А Вселената е речник на Божјиот говор
– Времето
и небесата ќе се смотаат како лист хартија.

АвторАсмир Кујовиќ
2018-08-21T17:21:39+00:00 септември 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 34|