Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Често има натпревари.
Сите во име на подобрување и во слава на напредување
а на крајот имаше и победници.
Тоа беше првиот натпревар
во голема сала
и сите баби и дедовци ги грицкаа ноктите.
Јас го свирев Моцарт
и освоив пофалница за „изведба на џез нумера“.
Херојот од тој натпревар
стана кошаркар.
Навредата беше итра. Зашто долги години
ми дриблаше низ срцето.

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|