Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Во еден од тие денови, копнеев по флејта.
Звуците на легендите, музичкиот јазик
на раскажувачот. Дополнителен инструмент
значеше бирократија, но конечно сè беше средено
и се закажа првиот час.
Вечерта пред часот го убија рабинот.
Часот беше откажан.

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|