Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Првиот концерт веројатно не беше прв концерт.
Имаше садови. Диригентски плочи. Имаше чинови на самокомпонирање
Во различни прилики, секогаш со некоја чудна справа, при
свирењето, пред публика: Кој си ти? Што правиш
овде? Дали ќе можеш да ја мислиш музиката без да ја допираш, дали ќе свири
сама од себе?
еднаш сопрев, само за да видам. Погледите беа тажни.
Детето беше заборавено.
Памтам до ден-денес.

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|