Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Вербата дека суштината на движењето е неговата контрадикција
И дека неговата цел е да одмори.
Звучно биење, зашто биење нема.
А дури и во своите највисоки тонови
сад за буржоаската душа.
Мисли кои не ми минале низ главата
Кога сè беше имагинарно
А страдањето го олеснуваа скалите
Пространоста на заробената душа, восприемање и оградување,
Не гледав низ прозорецот, надвор

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|