Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Слухот беше добар, па ми доделија жичени инструменти.
Виолина. Можеби виолончело.
Ќе бев задоволен со флејтичка, но сакав пијано.
Имаше еден славен композитор и пијанист, Берн-нешто, Евреин
и хомосексуалец. Верував тоа е високо ниво на пијанизам
и тоа го посакав.

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|