Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

/, Блесок бр. 70/Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

Деновите на Конзерваториумот во Тел Авив

1. Ритмузика
2. Испитот
3. Пијано
4. Првиот концерт
5. Дебиси
6. Барок
7. Флејта
8. Гласина
9. Пофалница
10. Последниот рецитал

Превод од англиски: Игор Исаковски

„Конзерваториум“.
Си замислував магична кула
и ме фрлија во училница раскивани деца.
Една плоча свиреше валцер, мелодијата на невенчаните.
И сите ужасни насмевки.
Почетокот беше скромен а крајот би требало да биде голема грешка
Ги мразев виенските ѕвечкања и женствените алки
Ја мразев веселоста на наставниците и мојата околина
Бев среќен.

АвторУри Холандер
2018-08-21T17:21:03+00:00 февруари 14th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 70|